Mörka chocolate chip cookies

Mörka choklad cookies
Foto: Stefan Wettainen
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Mörka chocolate chip cookies

5

10 ingredienser

Chokladcookies med dubbelt upp med choklad! Urgoda double chocolate chip cookies. Recept från boken Choklad.

Ingredienser

portioner25 st
  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 100 g valnötter (eller pecannötter)
  • 225 g smör, rumstempererat
  • 2,5 dl muscovadosocker (eller råsocker)
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka choklad och nötter och ställ åt sidan.
  3. Rör ihop smör, muscovadosocker eller råsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker.
  4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
  5. Vänd i choklad och nötter. Dela degen i 25 bitar och rulla dem till bollar.
  6. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem något och grädda i ugnen i 12–15 minuter.
  7. Låt dina double chocolate chip cookies svalna på ett galler.