Mörka chocolate chip cookies

5 röster
25 st
Mörka choklad cookies
Foto: Stefan Wettainen

Chokladcookies med dubbelt upp med choklad! Urgoda double chocolate chip cookies. Recept från boken Choklad.

Visa mer
25 st

Du behöver

  • 150 g mörk choklad (64–70 %)
  • 100 g valnötter eller pecannötter
  • 225 g rumstempererat smör
  • 2,5 dl muscovadosocker eller råsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka choklad och nötter och ställ åt sidan.
  3. Rör ihop smör, muscovadosocker eller råsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker.
  4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
  5. Vänd i choklad och nötter. Dela degen i 25 bitar och rulla dem till bollar.
  6. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem något och grädda i ugnen i 12–15 minuter.
  7. Låt dina double chocolate chip cookies svalna på ett galler.
12 september 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept