Chocolate hotcake

Chocolate hotcake
Foto: TV4
Green kitchen stories
Green kitchen stories

Chocolate hotcake

6

3 steg att laga

14 ingredienser

20 m

Våra barn älskar pannkaka och det här är en variant som vi prövade första gången i Australien. De kallar det för hotcake men egentligen är det bara en slags stor och tjock bananpannkaka som vi först steker och sedan bakar det sista i ugnen. Vi serverar den med mycket topping, skär ut i tårtbitar och så blir det liksom kaka – till frukost! /Luise och David

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 banan
  • 3 ägg (ekologiska)
  • 1 dl apelsinjuice (ekologisk)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1-2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • salt
  • smör, att steka i

Topping

  • äppelskivor
  • kokos
  • hallon
  • yoghurt
  • bipollen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa bananerna i en skål. Knäck i äggen och vispa. Häll i de övriga ingredienserna och rör om så att allt är blandat (eller kör allt i en mixer).
  3. Smält smör i en ugnstålig stekpanna på medelvärme och se till så att det täcker hela pannan. Häll i smeten och låt steka i någon minut. Sätt därefter stekpannan i ugnen och baka i ca 8-10 minuter eller tills man kan sticka ner en tandpetare utan att den blir kladdig. Låt svalna ett par minuter och servera med topping.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer