• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chocolate hotcake

Chocolate hotcake
Green kitchen stories
Green kitchen stories

Chocolate hotcake

3 steg att laga

14 ingredienser

20 m

Våra barn älskar pannkaka och det här är en variant som vi prövade första gången i Australien. De kallar det för hotcake men egentligen är det bara en slags stor och tjock bananpannkaka som vi först steker och sedan bakar det sista i ugnen. Vi serverar den med mycket topping, skär ut i tårtbitar och så blir det liksom kaka – till frukost! /Luise och David

Ingredienser

4 portioner
  • 1 banan
  • 3 ägg (ekologiska)
  • 1 dl apelsinjuice (ekologisk)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1-2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • salt
  • smör, att steka i

Topping

  • äppelskivor
  • kokos
  • hallon
  • yoghurt
  • bipollen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa bananerna i en skål. Knäck i äggen och vispa. Häll i de övriga ingredienserna och rör om så att allt är blandat (eller kör allt i en mixer).
  3. Smält smör i en ugnstålig stekpanna på medelvärme och se till så att det täcker hela pannan. Häll i smeten och låt steka i någon minut. Sätt därefter stekpannan i ugnen och baka i ca 8-10 minuter eller tills man kan sticka ner en tandpetare utan att den blir kladdig. Låt svalna ett par minuter och servera med topping.