Chocolate hotcake

20 m
4
Spela video Chocolate hotcake
Foto: TV4

Våra barn älskar pannkaka och det här är en variant som vi prövade första gången i Australien. De kallar det för hotcake men egentligen är det bara en slags stor och tjock bananpannkaka som vi först steker och sedan bakar det sista i ugnen. Vi serverar den med mycket topping, skär ut i tårtbitar och så blir det liksom kaka – till frukost! /Luise och David

9 november 2017
20 m
4

Du behöver

  • 1 banan
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl ekologisk apelsinjuice
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1-2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • salt
  • smör, att steka i

Topping

  • äppelskivor
  • kokos
  • hallon
  • yoghurt
  • bipollen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa bananerna i en skål. Knäck i äggen och vispa. Häll i de övriga ingredienserna och rör om så att allt är blandat (eller kör allt i en mixer).
  3. Smält smör i en ugnstålig stekpanna på medelvärme och se till så att det täcker hela pannan. Häll i smeten och låt steka i någon minut. Sätt därefter stekpannan i ugnen och baka i ca 8-10 minuter eller tills man kan sticka ner en tandpetare utan att den blir kladdig. Låt svalna ett par minuter och servera med topping.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept