Chocolate goes nuts - hasselnötsmuffins med chokladsmörkräm

Chocolate goes nuts - hasselnötsmuffins med chokladsmörkräm
Foto: TV4
Veronika Dahl
Veronika Dahl

Chocolate goes nuts - hasselnötsmuffins med chokladsmörkräm

Av: Veronika Dahl

Från: Hela Sverige bakar

19 ingredienser

Chokladmuffins med hasselnötter som toppas med chokladig marängsmörkräm och rostade hasselnötter.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Muffins

  • 80 g vetemjöl
  • 40 g hasselnötter
  • 95 g strösocker
  • 20 g kakao
  • 2,5 g bikarbonat
  • 4 g vaniljsocker
  • 3 g salt
  • 28 g ägg
  • 125 g yoghurt, rumsvarm
  • 50 g mjölk, rumsvarm
  • 62 g rapsolja

Marängsmörkräm

  • 100 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 4 g vaniljsocker
  • 75 g äggvita
  • 110 g strösocker
  • 0,5 krm salt

Dekoration

  • hasselnötter, rostade
  • gulddust

Gör så här

Muffins

  1. Rosta hasselnötter, skala och mixa till mjöl.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda vätskorna i en annan bunke och vispa ihop lätt. Blanda det torra i vätskan.
  3. Fyll i formar i en minimuffinsform. Baka i ca 10 minuter i 190 grader. Låt svalna innan marängsmörkräm spritsas på.

Marängsmörkräm

  1. Smält chokladen. Vispa smör och vaniljsocker vitt.
  2. Blanda äggvita, socker och salt i en bunke och värm under omrörning över vattenbad till 65 grader. Häll över till assistent och vispa tills marängen blivit kall på hög hastighet. Sänk hastigheten och blanda i lite smör i taget.
  3. Häll den avsvalnade chokladen i en tunn stråle i marängen. Vispa fluffigt. Häll i spritspåse med tyll.

Montering

  1. Spritsa marängsmörkrämen på muffinsarna.
  2. Hacka rostade hasselnötter något mindre. Låt svalna och strössla över cupcaken. Blås på gulddust över cupcakesen.