Chocolate goes nuts - hasselnötsmuffins med chokladsmörkräm

4 röster

Chokladmuffins med hasselnötter som toppas med chokladig marängsmörkräm och rostade hasselnötter.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Visa mer

Du behöver

Muffins

  • 80 g mjöl
  • 40 g hasselnötter
  • 95 g socker
  • 20 g kakao
  • 2,5 g bikarbonat
  • 4 g vaniljsocker
  • 3 g salt
  • 28 g ägg
  • 125 g rumsvarm yoghurt
  • 50 g rumsvarm mjölk
  • 62 g rapsolja

Marängsmörkräm

  • 100 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 4 g vaniljsocker
  • 75 g äggvita
  • 110 g socker
  • 0,5 krm salt

Dekoration

  • hasselnötter, rostade
  • gulddust

Gör så här

  1. Muffins
    Rosta hasselnötter, skala och mixa till mjöl.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda vätskorna i en annan bunke och vispa ihop lätt. Blanda det torra i vätskan.
  3. Fyll i formar i en minimuffinsform. Baka i ca 10 minuter i 190 grader. Låt svalna innan marängsmörkräm spritsas på.
  4. Marängsmörkräm
    Smält chokladen. Vispa smör och vaniljsocker vitt.
  5. Blanda äggvita, socker och salt i en bunke och värm under omrörning över vattenbad till 65 grader. Häll över till assistent och vispa tills marängen blivit kall på hög hastighet. Sänk hastigheten och blanda i lite smör i taget.
  6. Häll den avsvalnade chokladen i en tunn stråle i marängen. Vispa fluffigt. Häll i spritspåse med tyll.
  7. Montering
    Spritsa marängsmörkrämen på muffinsarna.
  8. Hacka rostade hasselnötter något mindre. Låt svalna och strössla över cupcaken. Blås på gulddust över cupcakesen.
3 oktober 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept