Chocolate goes nuts - hasselnötsmuffins med chokladsmörkräm

Chocolate goes nuts - hasselnötsmuffins med chokladsmörkräm
Foto: TV4

Chokladmuffins med hasselnötter som toppas med chokladig marängsmörkräm och rostade hasselnötter.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

3 oktober 2017

Du behöver

Muffins

  • 80 g mjöl
  • 40 g hasselnötter
  • 95 g socker
  • 20 g kakao
  • 2,5 g bikarbonat
  • 4 g vaniljsocker
  • 3 g salt
  • 28 g ägg
  • 125 g rumsvarm yoghurt
  • 50 g rumsvarm mjölk
  • 62 g rapsolja

Marängsmörkräm

  • 100 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 4 g vaniljsocker
  • 75 g äggvita
  • 110 g socker
  • 1 nypa salt

Dekoration

  • hasselnötter, rostade
  • gulddust

Gör så här

  1. Muffins
    Rosta hasselnötter, skala och mixa till mjöl.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda vätskorna i en annan bunke och vispa ihop lätt. Blanda det torra i vätskan.
  3. Fyll i formar i en minimuffinsform. Baka i ca 10 minuter i 190 grader. Låt svalna innan marängsmörkräm spritsas på.
  4. Marängsmörkräm
    Smält chokladen. Vispa smör och vaniljsocker vitt.
  5. Blanda äggvita, socker och salt i en bunke och värm under omrörning över vattenbad till 65 grader. Häll över till assistent och vispa tills marängen blivit kall på hög hastighet. Sänk hastigheten och blanda i lite smör i taget.
  6. Häll den avsvalnade chokladen i en tunn stråle i marängen. Vispa fluffigt. Häll i spritspåse med tyll.
  7. Montering
    Spritsa marängsmörkrämen på muffinsarna.
  8. Hacka rostade hasselnötter något mindre. Låt svalna och strössla över cupcaken. Blås på gulddust över cupcakesen.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept