Chocolate cheezecake

Chocolate cheezcake
Foto: Helena Aro
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chocolate cheezecake

Av: Köket.se

Från: Köket

12 ingredienser

Älskar du ostbågar? Älskar du kladdkaka? Då är detta kakan för dig! Kladdkaka med tryffeltäcke och ett berg av ostbågar.

Ingredienser

portioner8 - 10

Kladdkaka

  • 220 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 7-8 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl

Tryffeltäcke

  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • flingsalt

Topping

  • 200 g ostbågar
  • 50 g mjölkchoklad
  • rapsolja

Gör så här

Kladdkaka

  1. Smöra och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Häll i det smälta smöret.
  4. Sikta ner resterande ingredienser och blanda ihop till en smet.
  5. Fyll formen med smet och grädda i 18-20 minuter.

Tryffeltäcke

  1. Hacka mjölkchokladen.
  2. Koka upp grädde i en kastrull, dra av från plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör tills all choklad har smält. Smaka av med flingsalt.
  3. Häll tryffeln över kladdkakan (den måste ha svalnat lite, men behöver inte vara kall). Låt stelna i kyl.

Topping

  1. Krossa 1-2 nävar ostbågar med hjälp av en gaffel. Tryck fast runt kladdkakans kanter.
  2. Lägg resterande ostbågar ovanpå kladdkakan.
  3. Smält chokladen, droppa i lite rapsolja för att få den mer lätthanterlig. Ringla över ostbågarna. Servera direkt!