Choco almond de luxe

Choco almond de luxe
Foto: Ulrika Pousette
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Choco almond de luxe

7 ingredienser

30 min + tid i frys

Recepten kommer från boken "Godare glass". Att göra pinnglass hemma är inte så svårt som man kan tro. I detta recept visar Camilla hur du gör en perfekt pinne med krämig vaniljglass, ett tjockt lager mjölkchoklad och mandel.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stora glassar

Vaniljglass

  • 8 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 dl vispgrädde

Topping

  • 300 g mjölkchoklad
  • 3 tsk neutral matolja
  • 200 g mandelspån

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vispa ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet för hand.
  2. Vispa upp grädden med en elvisp och vänd försiktigt ner den i ägguleblandningen.
  3. Häll smeten i en pinnglassform, stick ner pinnar och låt formen stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten.
  4. Grovhacka chokladen och smält den försiktigt
i mikrovågsugnen eller över ett vattenbad. Blanda ner oljan och häll chokladen i ett högt glas. Låt svalna till rumstemperatur.
  5. Doppa glassarna i chokladen. Låt chokladen stelna (det går snabbt) och doppa sedan glassarna igen.
  6. Dekorera med mandelspån precis innan det sista chokladlagret stelnar.