Choco almond de luxe

7 röster
30 min + tid i frys
4 stora glassar
Choco almond de luxe
Foto: Ulrika Pousette

Recepten kommer från boken Godare glass av Camilla Hamid, Bonnier Fakta. 

Godare glass

Att göra pinnglass hemma är inte så svårt som man kan tro. I detta recept visar Camilla hur du gör en perfekt pinne med krämig vaniljglass, ett tjockt lager mjölkchoklad och mandel. 

30 min + tid i frys
4 stora glassar
4 portioner

Du behöver

Vaniljglass

  • 8 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 dl vispgrädde

Topping

  • 300 g mjölkchoklad
  • 3 tsk neutral matolja
  • 200 g mandelspån

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet för hand.
  2. Vispa upp grädden med en elvisp och vänd försiktigt ner den i ägguleblandningen.
  3. Häll smeten i en pinnglassform, stick ner pinnar och låt formen stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten.
  4. Grovhacka chokladen och smält den försiktigt
i mikrovågsugnen eller över ett vattenbad. Blanda ner oljan och häll chokladen i ett högt glas. Låt svalna till rumstemperatur.
  5. Doppa glassarna i chokladen. Låt chokladen stelna (det går snabbt) och doppa sedan glassarna igen.
  6. Dekorera med mandelspån precis innan det sista chokladlagret stelnar.
28 april 2020