Chili- och krabbpasta
Chili- och krabbpasta
14 ingredienser
ca 20 m
Snabb pasta med krabba, chili, vitt vin och tomat. Vardagslyx!
Se Donal Skehan laga receptet

Ingredienser
- 300 g pasta penne
- 3 msk olivolja
- 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade
- 1 tsk chiliflakes
- 400 g krossade tomater
- 75 ml vitt vin
- 150 g krabbkött (burk)
- 1 dl grädde
- 1 citron, skal och saft
- 1 msk kapris, rågad
- 1 kruka färsk bladpersilja, hackad
- 0,5 kruka gräslök, hackad
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka pastan i välsaltat vatten i en stor kastrull.
- Medan pastan kokar, värm oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök och chiliflingor och stek i cirka 2 minuter. Fortsätt med tomaterna och vinet, låt det sedan sjuda i cirka 10 minuter.
- Rör ner krabbköttet, grädde, citronskal och citronsaft samt kapris. Låt såsen sjuda i ytterligare 2-3 minuter och blanda sedan med den kokta pastan.
- Avsluta med hackade örter och ringla lite olivolja över vid servering.