Chili- och krabbpasta

12 röster
ca 20 m
4

Snabb pasta med krabba, chili, vitt vin och tomat. Vardagslyx!

Visa mer
ca 20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g pennepasta
  • 3 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 tsk torkade chiliflingor
  • 400 g krossade tomater
  • 75 ml vitt vin
  • 150 g krabbkött (burk)
  • 1 dl grädde
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 msk kapris, rågad
  • 1 handfull bladpersilja, hackad
  • 1 handfull gräslök, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan i välsaltat vatten i en stor kastrull.
  2. Medan pastan kokar, värm oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök och chiliflingor och stek i cirka 2 minuter. Fortsätt med tomaterna och vinet, låt det sedan sjuda i cirka 10 minuter.
  3. Rör ner krabbköttet, grädde, citronskal och citronsaft samt kapris. Låt såsen sjuda i ytterligare 2-3 minuter och blanda sedan med den kokta pastan.
  4. Avsluta med hackade örter och ringla lite olivolja över vid servering.
29 oktober 2015
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept