Chili con carne med smetana, koriander och nachos

POPULÄRT
Chili con carne med smetana, koriander och nachos
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Chili con carne med smetana, koriander och nachos

49

7 steg att laga

17 ingredienser

30 min

Familjefavoriten chili con carne à la Catarina König serveras med goda tillbehör som smetana, nachos och koriander.

Kökets shop

Köp Catarinas bok!

Mat med guldkant: recept och menyer för vardag och fest – Catarina König

Catarina König

229 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 0,5 röd chilifrukt, finstrimlad
  • 2 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 4-5 klyfta vitlök
  • 1 burk finkrossade tomater (à 400 g)
  • 2 burk vita bönor i tomatsås (à 420 g)
  • 2 msk koncentrerad oxfond, eller kalvfond
  • 0,5-1 tsk paprikapulver
  • chiliflakes, efter smak
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • 2 dl smetana (eller crème fraiche)
  • 1 limefrukt
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Kärna ur och strimla chilin.
  2. Fräs lök, paprika och chili i olivolja i en stekpanna några minuter tills allt mjuknar.
  3. Tillsätt färsen och och stek ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt finkrossade tomater, fond och paprikapulver. Låt småkoka några minuter.
  5. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tillsätt dem i färsblandningen tillsammans med vita bönor i tomatsås. Låt småkoka 10-15 minuter.
  6. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och chiliflakes.
  7. Servera chili con carnen med färsk koriander, limeklyfta och en klick smetana. Bjud med nachos!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer