Chili con carne med smetana, koriander och nachos
Chili con carne med smetana, koriander och nachos
17 ingredienser
30 min
Familjefavoriten chili con carne à la Catarina König serveras med goda tillbehör som smetana, nachos och koriander.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 röda paprikor
- 1 gul paprika
- 0,5 röd chilifrukt, finstrimlad
- 2 msk olivolja
- 500 g nötfärs
- 4-5 klyftor vitlök
- 1 burk finkrossade tomater (à 400 g)
- 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 420 g)
- 2 msk koncentrerad oxfond, eller kalvfond
- 0,5-1 tsk paprikapulver
- chiliflakes, efter smak
- salt
- svartpeppar, nymalen
Till servering
- 2 dl smetana (eller crème fraiche)
- 1 limefrukt
- 1 kruka färsk koriander
Gör så här
- Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Kärna ur och strimla chilin.
- Fräs lök, paprika och chili i olivolja i en stekpanna några minuter tills allt mjuknar.
- Tillsätt färsen och och stek ytterligare några minuter.
- Tillsätt finkrossade tomater, fond och paprikapulver. Låt småkoka några minuter.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tillsätt dem i färsblandningen tillsammans med vita bönor i tomatsås. Låt småkoka 10-15 minuter.
- Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och chiliflakes.
- Servera chili con carnen med färsk koriander, limeklyfta och en klick smetana. Bjud med nachos!