Chili con carne med smetana, koriander och nachos

POPULÄRT
Chili con carne med smetana, koriander och nachos
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Chili con carne med smetana, koriander och nachos

58

17 ingredienser

30 min

Familjefavoriten chili con carne à la Catarina König serveras med goda tillbehör som smetana, nachos och koriander.

Ingredienser

portioner4
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul paprika
  • 0,5 röd chilifrukt, finstrimlad
  • 2 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 4-5 klyftor vitlök
  • 1 burk finkrossade tomater (à 400 g)
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 420 g)
  • 2 msk koncentrerad oxfond, eller kalvfond
  • 0,5-1 tsk paprikapulver
  • chiliflakes, efter smak
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • 2 dl smetana (eller crème fraiche)
  • 1 limefrukt
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Kärna ur och strimla chilin.
  2. Fräs lök, paprika och chili i olivolja i en stekpanna några minuter tills allt mjuknar.
  3. Tillsätt färsen och och stek ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt finkrossade tomater, fond och paprikapulver. Låt småkoka några minuter.
  5. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tillsätt dem i färsblandningen tillsammans med vita bönor i tomatsås. Låt småkoka 10-15 minuter.
  6. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och chiliflakes.
  7. Servera chili con carnen med färsk koriander, limeklyfta och en klick smetana. Bjud med nachos!