Chili con carne con aubergine

Chili con carne con aubergine
Foto: Eva Hildén
Eva och Matts Hildén
Eva och Matts Hildén

Chili con carne con aubergine

17

5 steg att laga

18 ingredienser

30 m

"Här späder vi ut köttfärsen med en heldel riven aubergine. Ett enkelt sätt attgöra en vardagsrätt mycket mer klimatsnålutan att kompromissa med smaken." /Eva och Matts Hildén

Köttälskarens nästa vegetariska kokbok - omslag

Boktips

Receptet är ur boken "Köttälskarens nästan vegetariska kokbok" av Eva och Matts Hildén, Mondial förlag.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g blandfärs [à 380 g]
  • rapsolja (till stekning)
  • 1 aubergine
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 paprika (röd)
  • 0,5-1 chilifrukt (röd)
  • 1 burk tomat, krossade [à 400 g]
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk paprikapulver, rökt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen kanel
  • 1,5 tsk salt
  • 2 burkar blandade bönor [à 380 g]

Till servering

  • 2 dl smetana (eller crème fraiche)
  • 1 kruka färsk koriander, färsk
  • levainbröd

Gör så här

  1. Bryn färsen i rapsolja i en stor kastrull. Riv auberginen. Lägg i auberginrivet och fräs några minuter till.
  2. Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar. Lägg i lök, vitlök och paprika och fräs ytterligare några minuter.
  3. Strimla chilin. Häll i krossade tomater, tomatpuré, vatten, chili och kryddor. Låt puttra i ca 15 minuter.
  4. Skölj bönorna. Blanda i dem i grytan och låt puttra någon minut till.
  5. Servera med smetana, koriander och levainbröd.
TIPS!
Köttälskarens nästa vegetariska kokbok - omslag

Boktips

Receptet är ur boken "Köttälskarens nästan vegetariska kokbok" av Eva och Matts Hildén, Mondial förlag.

läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer