Snabblagad chili på köttfärs med bönor. Serveras med nachos. En
vardagsrätt med sting.
Visa mer
4
4 portioner
Du behöver
400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 tsk soja
2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek (cirkamängd)
2 paprikor, valfri färg
400 g kokta valfria bönor
1 msk spiskummin
0,5 msk chilipulver
1 tsk Liquid Smoke (rökig smakessens)
Nacos
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
Fräs lök och färs i smör i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt tomater, vatten, soja och kryddor. Låt allt koka cirka 15 min. Lägg sedan i bönorna och paprikan och koka ytterligare 5 min.
Smaka av med salt och peppar. Servera med nachos och en fräsch sallad.