• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Cheesecakebrownies

8 röster
50 m
12 bitar
Cheesecakebrownies
Foto: Camilla Hamid

"Fudge brownie med swirl av krämig cheesecake, syrliga bär och bitar av choklad. Den här varianten på cheesecake och brownie är inte att leka med!" /Camilla Hamid

50 m
12 bitar

Du behöver

Cheesecakesmet

  • 600 g färskost
  • 1 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Browniesmet

  • 250 g smör
  • 250 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • ca 1 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g blandade bär (färska eller frysta)
  • ca 50 g mörk choklad, grovhackad (eller chokladknappar att garnera med)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakesmeten för hand med ballongvisp i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Grovhacka den mörka chokladen och smält samman med smör på medelvärme i en kastrull.
  4. I en annan bunke vispar du ägg och strösocker till brownien riktigt vitt och pösigt. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop försiktigt till en jämn smet med slickepotten.
  6. Fodra din form som är ca. 20×27 cm med bakplåtspapper och häll upp browniesmeten i den.
  7. Klicka eller spritsa i cheesecake smeten på olika platser i browniesmeten. Dra några varv med en kniv tills du får ett fint mönster. Tryck ner bären och dekorera med chokladbitar.
  8. Grädda brownien i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna helt i kylskåpet, minst 4 timmar men helst över natten, innan servering.
1 april 2020