Chaufförens lunch
Chaufförens lunch
14 ingredienser
Det här är en populär vägkrogslunch från Tyskland. Många chaufförer som kör stora lastbilar stannar på vägen och äter den här rätten.
Ingredienser
- 4 skivor fläskkarré
- 4 kryddiga korvar
- 4 köttfärsbiffar
Grönsaker:
- 250 g broccoli
- 1 blomkål
- 2 morötter
- 4 port hollandaisesås
Potatis:
- 1 kg potatis
- 140 g bacon
- 1 gul lök
- salt
- vitpeppar
- 0,5 tsk malen kummin
- neutral olja, till stekning
Gör så här
- Potatis: Skala och finhacka löken. Skala och skär potatisen i skivor. Strimla baconet fint och lägg det i kall panna. Sätt på värmen och låt baconet steka i sitt eget fett. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper. Stek potatisskivorna i olja i 15- 20 minuter. Lägg i löken efter halva tiden. Krydda med salt, peppar och kummin och vänd ner baconstrimlorna.
- Grönsaker: Ansa broccoli och blomkål och bryt dem i buketter. Skala morötterna och skär dem i slantar. koka grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten.
- Stek fläskkarrén, köttfärsbiffar och korv. Lägg potatisen i botten på ett stort serveringsfat och kött och korv ovanpå. Häll hollandaisesåsen över grönsakerna före servering.