Arwinds scampipasta

Arwinds scampipasta
Foto: Matilda Lindeblad
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Arwinds scampipasta

0

3 steg att laga

13 ingredienser

30 min

Hemma hos oss slänger vi ofta ihop den här delikata skaldjurspastan.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 zucchini
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 500 g av en god pasta
  • senap
  • salt
  • peppar
  • en skvätt chili
  • jätteräkor (räkor, pilgrimsmusslor eller andra skaldjur)
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Fräs tunna skivor av löken i en djup stekpanna. Skär zucchinin i halvmånar och fräs även dessa. Rör ihop crème fraiche och grädde och häll i stekpannan.
  2. Låt koka ihop en stund. Koka nu pastan vid sidan om. Fortsätt med såsen och lägg i en knivsudd senap, salt och peppar. Ta även i en skvätt chili för stingets skull. I slutet lägger du i skaldjuren så att de blir varma.
  3. Allra sist blandar du ihop pastan med såsen och toppar med en kruka hackad koriander och rostade pinjenötter.
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer