Arwinds scampipasta

0 röster
30 min
4

Hemma hos oss slänger vi ofta ihop den här delikata skaldjurspastan.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 zucchini
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 500 g av en god pasta
  • senap
  • salt
  • peppar
  • en skvätt chili
  • jätteräkor (räkor, pilgrimsmusslor eller andra skaldjur)
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl pinjenötter
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fräs tunna skivor av löken i en djup stekpanna. Skär zucchinin i halvmånar och fräs även dessa. Rör ihop crème fraiche och grädde och häll i stekpannan.
  2. Låt koka ihop en stund. Koka nu pastan vid sidan om. Fortsätt med såsen och lägg i en knivsudd senap, salt och peppar. Ta även i en skvätt chili för stingets skull. I slutet lägger du i skaldjuren så att de blir varma.
  3. Allra sist blandar du ihop pastan med såsen och toppar med en kruka hackad koriander och rostade pinjenötter.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...