Arwinds scampipasta

30 min
4
Arwinds scampipasta
Foto: Matilda Lindeblad

Hemma hos oss slänger vi ofta ihop den här delikata skaldjurspastan.

15 september 2009
30 min
4

Du behöver

  • 2 st rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 st zucchini
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 500 g av en god pasta
  • lite senap
  • salt och peppar
  • en skvätt chili
  • scampi, räkor, pilgrimsmusslor eller andra skaldjur
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Fräs tunna skivor av löken i en djup stekpanna. Skär zucchinin i halvmånar och fräs även dessa. Rör ihop crème fraiche och grädde och häll i stekpannan.
  2. Låt koka ihop en stund. Koka nu pastan vid sidan om. Fortsätt med såsen och lägg i en knivsudd senap, salt och peppar. Ta även i en skvätt chili för stingets skull. I slutet lägger du i skaldjuren så att de blir varma.
  3. Allra sist blandar du ihop pastan med såsen och toppar med en kruka hackad koriander och rostade pinjenötter.
Kommentera receptet

Fler goda recept