Krämig färskostkräm med vanilj

Charlotta Malhotras färskostkräm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Krämig färskostkräm med vanilj

Av: Charlotta Malhotra

Från: Efterlängtade efterrätter

7 ingredienser

15 min + tid i kyl

Enkel och krämigt god dessert. Nästan som mjukglass, fast ännu bättre!

Ingredienser

10 - 12 portioner
  • 200 g färskost (typ Philadelphia)
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 äggvitor

Gör så här

  1. Rör ihop färskost, äggulor och strösocker. Tillsätt vaniljsocker och salt.
  2. Vispa grädden och äggvitorna var för sig och vänd sedan ner i smeten.
  3. Häll upp smeten i en form och låt stå i kylen i minst 4 timmar före servering.
  4. Servera gärna i små fina glasburkar eller serveringsglas.