Champinjoner på grekiskt vis

0 röster
4
Champinjoner på grekiskt vis
Foto: TV4

Ett klassiskt sätt att tillreda champinjoner på. Salladen kan göras i ordning långt i förväg, om den får stå kallt. Servera som liten förrätt eller som tillbehör.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g små champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl torrt, vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk torkade korianderfrön
  • 1 msk tomatpuré
  • några droppar citron
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk potatismjöl
  • färska örter

Gör så här

  1. Ansa champinjonerna. Häll olja, vatten, vin, tomatpuré och koriander i en kastrull. Koka upp lagen och lägg i champinjonerna. Koka i 5-7 minuter.
  2. Ta upp svampen. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och red av lagen till en sås. Krydda med salt, peppar och citron.
  3. Häll såsen över champinjonerna och låt kallna helt. Dekorera med färska örter före servering.
9 juni 2009

Laddar fler recept