Champagnepannacotta

Champagnepannacotta
Foto: Dansukker

Champagnepannacotta

9 ingredienser

40 m + 4 h i kyl

Champagnepannacotta ger desserten det lilla extra. Lyxa till din pannacotta med champagne, passar utmärkt till nyår eller annat firande.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 100 vit bakchoklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 0,75 dl Dansukker Gelésocker Multi

Passionsfruktsgelé

  • 2 passionsfrukter
  • 2 dl mousserande vin
  • 0,5 dl Dansukker Gelésocker Multi

Crumbles

  • 50 g digestivekex
  • 15 g smör, smält
  • 1 tsk Dansukker Mörk Sirap

Gör så här

Pannacotta

  1. Hacka den vita chokladen.
  2. Koka upp vispgrädde och ställ kastrullen åt sida, tillsätt chokladen och rör slät. Ställ kastrullen på spisen och häll i gelésockret och koka i 30 sekunder.
  3. Häll upp pannacottan i 5 glas och ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.

Passionsfruktsgelé

  1. Gröp ur passionsfrukten och lägg i en kastrull. Tillsätt mousserande vin och gelésocker. Koka 1 minut och låt svalna lite.

Crumbles

  1. Mixa digestivekexen med smält smör och sirap. Ställ åt sidan.

Montering

  1. Ta ut pannacottan ur kylen och lägg den avsvalnade gelén på toppen. Ställ i kylen i ytterligare 2 timmar.

Servering

  1. Strö crumbles på toppen av passionsfruktsgelén och servera.
TIPS!
Fler tips!
Dansukker Pannacotta med vit choklad, hallon och italiensk maräng

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer