Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
Pannacotta
100 vit bakchoklad
4 dl vispgrädde
0,75 dl Dansukker Gelésocker Multi
Passionsfruktsgelé
2 passionsfrukter
2 dl mousserande vin
0,5 dl Dansukker Gelésocker Multi
Crumbles
50 g digestivekex
15 g smör, smält
1 tsk Dansukker Mörk Sirap
Gör så här
Pannacotta
Hacka den vita chokladen.
Koka upp vispgrädde och ställ kastrullen åt sida, tillsätt chokladen och rör slät. Ställ kastrullen på spisen och häll i gelésockret och koka i 30 sekunder.
Häll upp pannacottan i 5 glas och ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.
Passionsfruktsgelé
Gröp ur passionsfrukten och lägg i en kastrull. Tillsätt mousserande vin och gelésocker. Koka 1 minut och låt svalna lite.
Crumbles
Mixa digestivekexen med smält smör och sirap. Ställ åt sidan.
Montering
Ta ut pannacottan ur kylen och lägg den avsvalnade gelén på toppen. Ställ i kylen i ytterligare 2 timmar.
Servering
Strö crumbles på toppen av passionsfruktsgelén och servera.