Catarinas ginpasta
Catarinas ginpasta
13 ingredienser
20 min
Alla lagar vodkapasta men Catarina gör sin variant med gin. Superenkelt, gott och så känns det väldigt lyxigt!
Ingredienser
- 400 g pasta penne
- 4 klyftor vitlök
- 2 msk olivolja
- 0,25 krm chiliflakes
- 0,75 dl tomatpuré
- 0,5 dl gin
- 3 dl vispgrädde
- salt
- nymalen svartpeppar
- 1 msk smör
Tillbehör
- 2 burrata
- chiliflakes
- basilika
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i olivolja i en stekpanna på medelhög värme tillsammans med lite chiliflakes. Inte för varmt, vitlöken ska bara mjukna i 3–4 minuter.
- Tillsätt tomatpurén och låt rostas med i pannan i 4–5 minuter, för att få en rundare smak.
- Häll på gin och rör ihop, låt spriten koka in helt.
- Tillsätt vispgrädde och låt koka ihop till en krämig sås.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Häll av pastavattnet och blanda pastan med såsen, klicka i smör och rör ihop.
Servering
- Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med en halva krämig burrata, lite chiliflakes och basilika.