Krämig carbonaragratäng

koket.se
Krämig carbonaragratäng
Foto: Köket.se

Krämig carbonaragratäng

11 ingredienser

30 min

Carbonaragratäng som kommer älskas av hela familjen, stora som små. Superenkel att göra och sköter sig själv i ugnen. Passar perfekt när du ska laga mat till många och bjuda på en extra god vardagsmiddag!

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnens Ideal Makaroner
  • 250 g frysta ärtor, tinade
  • 2 förp bacon, strimlad
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • 150 g parmesanost, riven
  • 150 g mozzarellaost, riven

Servering

  • persilja, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek bacon krispigt i en stekpanna och lägg åt sidan.
  4. Blanda ihop creme fraiche, mjölk och ägg i en bunke. Tillsätt hälften av den rivna parmesanen och hälften av mozzarellan. Salta och peppra.
  5. Häll i makaronerna i en smörad ugnsfast form och blanda ner bacon och ärtor. Häll över creme fraiche-röran.
  6. Toppa gratängen med mozzarella och den rivna parmesanosten och gratinera högt i upp i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills den har fått fin färg.
TIPS!