Krämig carbonaragratäng


Foto: Köket.se
Krämig carbonaragratäng
11 ingredienser
30 min
Carbonaragratäng som kommer älskas av hela familjen, stora som små. Superenkel att göra och sköter sig själv i ugnen. Passar perfekt när du ska laga mat till många och bjuda på en extra god vardagsmiddag!

Ingredienser
- 4 port Kungsörnens Ideal Makaroner
- 250 g frysta ärtor, tinade
- 2 förp bacon, strimlad
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- salt
- peppar
- 150 g parmesanost, riven
- 150 g mozzarellaost, riven
Servering
- persilja, finhackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
- Stek bacon krispigt i en stekpanna och lägg åt sidan.
- Blanda ihop creme fraiche, mjölk och ägg i en bunke. Tillsätt hälften av den rivna parmesanen och hälften av mozzarellan. Salta och peppra.
- Häll i makaronerna i en smörad ugnsfast form och blanda ner bacon och ärtor. Häll över creme fraiche-röran.
- Toppa gratängen med mozzarella och den rivna parmesanosten och gratinera högt i upp i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills den har fått fin färg.
TIPS!