Capresepasta
Capresepasta
9 ingredienser
25 m
Capresepasta med vitlök, mozzarella och basilika är en riktigt god vardagsrätt som snabbt blir en ny familjefavorit!
Ingredienser
- olivolja (till stekning)
- 1 gul lök, hackad
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 2 burkar krossade tomater (800g)
- salt
- svartpeppar
- 4 port Kungsörnen Snabbmakaroner
- 2 mozzarellaostar
- färsk basilika
Gör så här
- Stek lök och vitlök i en stekpanna med olja tills det mjuknat.
- Tillsätt de krossade tomaterna. Låt puttra i ca 10 minuter, eventuellt längre om du har tid. Krydda med salt och peppar.
- Koka upp saltat vatten i en kastrull. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet när makaronerna är riktigt Al dente.
- Tillsätt makaronerna till tomatsåsen och blanda om. Lägg över skivorna av mozzarella och låt stå kvar på spisen tills mozzarellan har smält något.
- Strö över färska basilikablad och svartpeppar vid servering.
TIPS!