Cannoli

Cannoli
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Cannoli

21

5 steg att laga

11 ingredienser

Cannoli - ett klassiskt sicilianskt bakverk som friteras och fylls med en citrondoftande ricottakräm.

Ingredienser

  • 280 g vetemjöl
  • 20 g strösocker
  • 10 g salt
  • 30 g smör
  • 150 g vitt vin
  • 20 g kakao

Fyllning

  • 400 g ricotta, avrunnen
  • 130 g florsocker
  • 60 g vispgrädde, lättvispad
  • 30 g choklad
  • 1 citron, zest

Gör så här

  1. Deg
    Blanda ingredienserna till en smidig deg. Plasta och kyl i 10-30 minuter.
  2. Kavla ut tunt, stick ut rundlar och rulla ihop på cannolirör.
  3. Fritera i 180 grader.
  4. Fyllning
    Blanda ihop fyllningen.
  5. Montering
    Fyll dina cannolis och dekorera ändarna om du vill.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer