Cannoli

Cannoli
Foto: TV4

Cannoli - ett klassiskt sicilianskt bakverk som friteras och fylls med en citrondoftande ricottakräm.

28 november 2017

Du behöver

  • 280 g vetemjöl
  • 20 g strösocker
  • 10 g salt
  • 30 g smör
  • 150 g vitt vin
  • 20 g kakao

Fyllning

  • 400 g ricotta, avrunnen
  • 130 g florsocker
  • 60 g vispgrädde, lättvispad
  • 30 g chokladbitar
  • 1 citron, zest

Gör så här

  1. Deg
    Blanda ingredienserna till en smidig deg. Plasta och kyl i 10-30 minuter.
  2. Kavla ut tunt, stick ut rundlar och rulla ihop på cannolirör.
  3. Fritera i 180 grader.
  4. Fyllning
    Blanda ihop fyllningen.
  5. Montering
    Fyll dina cannolis och dekorera ändarna om du vill.
Kommentera receptet

Fler goda recept