Cannelloni med köttfärs och citrusfrästa rotfrukter

Cannelloni med köttfärs och citrusfrästa rotfrukter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cannelloni med köttfärs och citrusfrästa rotfrukter

12 ingredienser

Detta är en härligt matig rätt, med apelsin och honung som tillför nya, rika smaker. Det tar lite tid och du behöver lägga ner en del pyssel, men du kommer att tycka att det är väl värt besväret när du njuter de apelsinsmakande rotfrukterna. Utgå från färdigköpta cannelloni och färdig köttfärssås. *Cannellonirör ersätts med lasagneplattor.

Ingredienser

portioner
  • 8-12 cannellonirör
  • 1 sats köttfärssås
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 2 apelsiner
  • 2 msk smör
  • 3 msk honung
  • 2-3 msk smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Fyll cannellonirören med köttfärssåsen.
  2. Skär alla rotfrukter i tärningar och hacka löken. Pressa apelsinerna och riv skalet. Stek rotfrukterna och löken i honung och smör. Häll över apelsinsaft och rivet skal. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg rotfrukterna och spadet över cannellonin. Grädda i 175° ugn i 40 minuter. Ta ut formen och ös med spadet då och då.