Stekta grönsaker med fetadipp

Stekta grönsaker med fetadipp
Foto: Eric Josjö
Camilla Thulin och Uluc Telmen
Camilla Thulin och Uluc Telmen

Stekta grönsaker med fetadipp

Av: Camilla Thulin och Uluc Telmen

Från: Meze Maritime

10 ingredienser

Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma

Ingredienser

portioner
  • 1 zucchini
  • 4 potatisar
  • 1 aubergine
  • solrosolja, till stekning
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 100 g smulad fetaost
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • dillvippa, till garnering

Gör så här

  1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.
  2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.
  3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.
  4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.