Stekta grönsaker med fetadipp
Stekta grönsaker med fetadipp
10 ingredienser
Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma
Ingredienser
- 1 zucchini
- 4 potatisar
- 1 aubergine
- solrosolja, till stekning
- 3 dl turkisk yoghurt
- 100 g smulad fetaost
- 1 klyfta vitlök, pressad
- salt
- svartpeppar, nymald
- dillvippa, till garnering
Gör så här
- Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.
- Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.
- Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.
- Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.