Zucciniplättar

Camilla Thulin och Uluc Telmen

Zucciniplättar

Av: Camilla Thulin och Uluc Telmen

14 ingredienser

Gott och vegetariskt.

Ingredienser

portioner stycken
  • 3 zucchini
  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök, delad i fyra och tunt skivad
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 ägg
  • 200 g fetaost
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe dill
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 2 dl solrosolja, till fritering

Gör så här

  1. Riv zucchinin och lägg den i en sil. Strö över lite salt och låt vattnas ur i 5 min. Krama ur vätskan.
  2. Hetta upp olivolja i en panna och lägg i zucchini, lök och vitlök. Bryn tills de börjar få färg. Låt svalna. Vispa mjöl och ägg till en jämn smet.
  3. Rör i zucchini blandningen, fetaost hackade örter och chili. Salta, peppra och blanda allt ordentligt.
  4. Hetta upp solrosoljan i en vid panna. Lägg i ca 4 msk av smeten en bit ifrån varandra forma med en sked om så behövs, fritera på medelvärme i ca 6-8 min till dessa är gyllenbruna. Serveras varma.