Bönsallad med dill

Bönsallad med dill
Foto: Eric Josjö
Camilla Thulin och Uluc Telmen
Camilla Thulin och Uluc Telmen

Bönsallad med dill

Av: Camilla Thulin och Uluc Telmen

Från: Meze Maritime

8 ingredienser

Fasulye piyazı

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl vita bönor, blötlagda under natten
  • 5 msk olivolja
  • 1 citron, saft av
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymald
  • 1 delad och tunt skivad rödlök
  • 1 knippe dill, grovt hackad
  • 2 urkärnade och tärnade tomater

Gör så här

  1. Låt bönorna rinna av och lägg dem i en kastrull. Fyll kastrullen med kallt vatten. Låt koka upp, sänk värmen och lägg på ett lock.
  2. Sjud försiktigt i cirka 45 minuter tills bönorna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll dem i en sil och skölj under kallt vatten, låt rinna av.
  3. Rör ihop olivolja, citronsaft, salt och peppar i en stor skål.
  4. Lägg i bönorna, löken, dillen och tomaterna. Blanda försiktigt och servera.