Camilla och Pers kärleksfondant

Nutellafondant

Camilla och Pers kärleksfondant

Av: Sebastian Schauermann

7 ingredienser

30 min

Ett enkelt recept på livslång kärlek och väldigt bra för Per att ha i bakfickan när han ligger på shit list.

Ingredienser

portioner

Chokladfondant

  • 300 g nutella
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 40 g mörk choklad 70 %
  • smör, smält till formarna
  • kakao, till formarna

Till servering

  • vaniljglass (eller lättvispad grädde)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält nutellan i mikron i 4 x 10 sekunders intervaller, rör om emellan.
  3. Vispa upp äggen lätt och vänd ner nutellan i äggsmeten. Sikta i mjölet och vänd ner det med en slickepott.
  4. Pensla insidan av 4 små kokotter med smält smör och pudra med kakao.
  5. Fyll upp formarna med smeten till 3/4 ,tryck ner en bit mörk choklad i mitten.
  6. Grädda i 8 minuter. Låt svalna i minst 3 minuter innan du skär runt kanterna på formen och stjälper upp dem på tallrik.
  7. Servera med glass eller grädde.