S'mores cupcakes!
S'mores cupcakes!
15 ingredienser
Ingredienser
Grahamsbottnar samt topping
- 10 grahamskex (typ digestive) (/ 130 g)
- 25 g smör, smält
Chokladcupcakes
- 2 dl vetemjöl
- 1,25 dl kakao
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,25 tsk vaniljpulver
- 110 g smör
- 1,25 dl strösocker
- 2 ägg (stora)
- 1,5 dl gräddfil
- 3 msk mjölk
Marshmallowfrosting
- 3 äggvitor
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 tsk ev vaniljextrakt
Gör så här
Grahamsbottnar
- Värm ugnen till 160 grader.
- Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar.
- Krossa kexen med fingrarna alternativt använd en mixer.
- Häll de krossade kexen i en skål och häll i det smälta smöret.
- Blanda tills det blir som blöt sand ungefär.
- Lägg lite kexkross (spara lite till topping också) i varje muffinsform och tryck till med t.ex. botten på ett glas. Grädda cirka 10 minuter.
Chokladcupcakes
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat i en skål. Ställ åt sidan.
- Vispa smör, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt i en stor skål.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills allt är väl blandat.
- Vispa ned mjölblandningen och gräddfil i omgångar, börja och sluta med mjölblandningen.
- Rör i mjölken. Fördela jämnt mellan de 12 formarna fyllda med grahamsbottnar.
- Strö resterande kexkross över de ogräddade cupcakesen.
- Grädda mitt i ugnen cirka 15-17 minuter. Låt svalna på galler.
Marshmallowfrosting
- Häll äggvitor och socker i en skål och ställ i vattenbad. Vattnet i kastrullen ska sjuda.
- Vispa hela tiden med handvisp (inte elvisp) så att äggen inte stelnar.
- Vispa tills blandningen blir ungefär 60-65 grader, eller tills sockerkristallerna har smält (ta lite av blandningen mellan fingrarna så känner du lätt om några sockerkorn finns kvar).
- Ta bort från värmen och vispa med elvisp tills frostingen blir sval, fast och glansig.
- Spritsa ut på cupcakesen med en stor rund tyll och bränn frostingen med en crème bruléebrännare.