Lemon yoghurt mini bundt cakes
Lemon yoghurt mini bundt cakes
11 ingredienser
Lindas recept på lemon yoghurt mini bundt cakes är beräknat till 6 portioner.
Läs mer om
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 0,25 tsk bikarbonat
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 citroner, skal och saft
- 2 ägg
- 1 burk matyoghurt [2 dl]
Citronglasyr
- 3 msk citron, saft
- 0,25 tsk citron, skal
- 3,5 dl florsocker
Gör så här
Bundt cake
- Värm ugnen till 175 grader.
- Blanda samman mjöl och bikarbonat i en skål.
- Vispa rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och citronskal fluffigt och ljust i en annan skål.
- Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
- Vispa ner mjölblandningen lite i taget.
- Tillsätt sedan citronsaft och matyoghurt och vispa till en slät smet.
- Smörj och mjöla en form för 6 st minisockerkakor. Fyll formarna till cirka 2/3 och grädda i 15-20 minuter.
- Känn med en tandpetare för att vara säker på att de är klara.
- Låt formen svalna i 10 minuter innan du vänder ut kakorna.
Glasyr
- Blanda samman alla ingredienserna och använd direkt!