Choklad- och espressocupcakes
Choklad- och espressocupcakes
16 ingredienser
Lindas recept på choklad- och espressocupcakes är beräknat till 12 st normalstora cupcakes.
Läs mer om
Ingredienser
Cupcakes
- 75 g smör
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 dl strösocker
- 1 ägg (stort)
- 1 dl starkt kaffe, nybryggt
- 1,5 dl filmjölk (kan ersättas med mjölk)
Espresso- och chokladfrosting
- 200 g mörk choklad 70 %
- 300 g smör, rumsvarmt
- 3,5 dl florsocker
- 1,5 dl kakao
- 2 msk stark espresso (kaffe går också bra)
- 0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader. Sätt 12 st muffinsformar i en muffinsplåt.
- Smält smöret, tillsätt vaniljpulver och låt det svalna.
- Sikta ned mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker i en stor skål.
- Vispa ägget lätt tillsammans med filmjölken i en liten skål.
- Blanda kaffet med smöret.
- Häll i alla flytande ingredienser i skålen med de torra och vispa till en slät smet.
- Fördela jämnt mellan muffinsformarna, men fyll dem inte mer än 2/3 fulla.
- Grädda 17-20 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.
- Smält chokladen i vattenbad och låt den sedan svalna.
- Vispa smöret vitt och fluffigt.
- Blanda i florsocker och kakao och vispa tills frostingen är klumpfri.
- Häll i den smälta avsvalnade chokladen och vispa till en slät kräm.
- Tillsätt vaniljpulver och espresso och vispa ordentligt till frostingen är jämn och fluffig.