Cake pops med sockerkaka och choklad

9 röster
60 m
Cake pops med sockerkaka och choklad ny
Foto: Köket.se
Från Kökets box

Det här receptet på cake pops går utmärkt att förbereda dagen innan och är en lagom avrundning till kaffet eller som tilltugg på festen! Baka sockerkaka, chokladkaka eller helt enkelt din favoritkaka (Det är helt okej att köpa en färdig också om du vill göra det riktigt enkelt).

Visa mer
60 m

Du behöver

  • 1 sockerkaka
  • 100-150 g färskost
  • 300 g blockchoklad
  • strössel, till garnering

Gör så här

  1. Gör en klassisk sockerkaka som du gräddar enligt recept, eller ta den snabba vägen och köp en färdig sockerkaka.
  2. Smula sockerkakan och blanda med färskosten till en smidig och formbar deg. Rulla små bollar (ca 3-4 cm stora). Lägg på en tallrik och ställ i frysen ca 40 minuter. Trä en pinne i varje boll.
  3. Smält 300 g blockchoklad. Doppa hela bollen i chokladen, låt rinna av och garnera med dekorativt strössel. För att undvika kladd – stick ner pinnen i t.ex. frigolit och ställ in i kylen för att stelna.
25 april 2018
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept