Lite pyssligt men så gott! Så här gör du egna cake pops med vit, ljus och mörk choklad. Dekorera och toppa med sesamfrön, chili flakes och stött kardemumma.
55 g torkade fruktbitar (hallon, jordgubbar, svartvinbär)
200 g katrinplommon, urkärnade
150 g dadlar, urkärnade
0,75 dl kakao
1 msk Kockens kanel malen
1 tsk Kockens kardemumma malen
0,75 dl espresso (eller starkt kaffe)
1 dl havregryn
1 förp Kockens sesamfrön [48 g]
0,5 dl honung
Garnering
400 g choklad (mörk, ljus och vit choklad)
Kockens sesamfrön
Kockens chili flakes
Kockens stött kardemumma
Gör så här
Lägg valnötterna på en bakpappersklädd plåt och rosta i 200 grader i ett par minuter. Vänd dem med stekspade, de ska bli ljust rostade. Passa noga, det kan gå fort. Låt svalna något. Kör dem sedan ett par varv i mixern.
Tillsätt resterande ingredienser och kör samman till en tjock massa. Känns det för tjockt att rulla tillsätt en aning kaffe eller tvärtom några havregryn. Låt dem kallna i kyl.
Smält choklad, doppa bollarna i chokladen och sätt i skaft. Strö över önskad garnering.