Caesarhummus på cannellinibönor

NYHET
Caesarhummus på cannellinibönor
Foto: TV4
Matilda Klarqvist
Matilda Klarqvist

Caesarhummus på cannellinibönor

Av: Matilda Klarqvist

Från: Kökets middag

13 ingredienser

20 min

En len hummus med alla goda smaker från caesarsallad - så gott. Toppa med friterad kapris, en god olivolja och riven parmesan. Servera gärna med ett ljust surdegsbröd.

Ingredienser

portioner

Hummus

  • 1 förp färdigkokta cannellinibönor (à ca 380 g)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, saft
  • 1 msk honung
  • 3 sardellfiléer i olja
  • 1 msk olja från sardellerna
  • 1 krm salt
  • svartpeppar

Topping

  • 2 dl olja, till fritering
  • 60 g kapris (små)
  • 30 g parmesanost, finriven
  • olivolja, att ringla över
  • svartpeppar

Till servering

  • vitt surdegsbröd

Gör så här

  1. Häll av och skölj bönorna. Lägg bönorna i en mixer tillsammans med övriga ingredienser till hummusen. Mixa ihop hummusen till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  2. Värm olja till 160 grader i en liten kastrull.
  3. Sila av vätskan från kaprisen. Torka dem torra med hushållspapper.
  4. Fritera kaprisen i oljan i ett par minuter. Ta upp och lägg på hushållspapper och låt rinna av.
  5. Lägg upp hummusen på ett fat, toppa med en god olivolja, friterad kapris, finriven parmesanost och svartpeppar. Ät med ett gott bröd.