Cacio e pepe med grönkål

Cacio e pepe med grönkål
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Cacio e pepe med grönkål

6 ingredienser

20 m

Trots de riktigt enkla ingrediensernas kräver en äkta cacio e pepe lite övning för att få rätt konsistens på blandningen av ost och vatten. Det ska bilda en glansiga överdragssås. Men varken du eller familjen kommer ha något något emot att laga och öva på den här rätten många gånger, den går snabbt att fixa och det går ännu snabbare att bli förtjust i den. Varje portion innehåller 627 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 2.

Ingredienser

portioner
 • 200 g spaghetti, torkad
 • salt
 • 150 g grönkål, sega stjälkar borttagna och finstrimlade blad
 • 20 g osaltat smör
 • 2 tsk svartpepparkorn, krossade
 • 80 g pecorinoost, riven

Gör så här

 1. Koka upp en låg kastrull med vatten och mycket salt. Tillsätt pastan (vattnet ska bara täcka den) och låt sjuda i 10–12 minuter tills pastan är mjuk. Tillsätt grönkålen 3–4 minuter innan koktiden är slut.
 2. Smält samtidigt smöret i en stor panna. Tillsätt svartpepparkornen och häll sedan över blandningen i en stor skål. Tillsätt pecorino och blanda ihop.
 3. Skopa upp 250 ml av pastavattnet medan pastan fortfarande kokar. Häll ner lite av vattnet i skålen och rör om, fortsätt att tillsätta vatten gradvis tills du har en slät sås.
 4. Häll av pastan och häll ner den i skålen med ostsåsen tillsammans med grönkålen. Rör ihop, tillsätt lite mer pastavatten tills det hela är täckt av en härlig glansig sås.
 5. Servera omedelbart.