Burrata med citrus- och fänkålssallad

Burrata med citrus- och fänkålssallad

12 ingredienser

20 m

Den här härliga rätten med Burrata går snabbt att laga och kan bli en ny favorit!

Granarolo Burrata
Granarolo burrata_2023

Granarolo Burrata

Granarolo Burrata är en krämig färskost gjord av italiensk komjölk och grädde.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 Granarolo Burrata [à ca 150 g]
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 silverlök
  • 1 fänkål
  • 2 blodgrapefrukter
  • 2 apelsiner
  • 1 dl blandade nötter, salta (eller mandlar)
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop oljan och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala lök och ansa fänkål. Hyvla tunt. Spar fänkålsdillen.
  3. Skala grapefrukt och apelsiner med kniv, du vill få bort allt det vita från skalet.
  4. Grovhacka nötterna/mandeln.
  5. Lägg citrusskivorna på fyra tallrikar och toppa med fänkål och lök. Häll över vinägrett och toppa med de hackade nötterna/mandlarna och fänkålsdillen. Placera en hel Granarolo Burrata på varje tallrik, och ringla över mer vinägrett.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Gorgonzolapizza

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer