Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader. Häll mjölken över jästen och rör tills den har lösts upp.
Tillsätt smöret i klickar, socker, salt och kardemumma. Tillsätt det mesta av mjölet lite i taget. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, och låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Rör ihop smör och farinsocker till en smidig smet.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en platta, ca 30 cm hög x 60 cm bred.
Bred på smör- och sockerblandningen. Strö över de hackade dumlekolorna.
Vik över degen från långsidan så att den blir dubbel. Sporra ut ca 40 remsor som du tvinnar till bullar.
Lägg bullarna på bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.
Koka upp socker och vatten i en liten kastrull till sockerlagen.
Pensla bullarna med sockerlag direkt efter gräddning.