Buljongkokt kött med tillbehör

4 röster
4
Buljongkokt kött med tillbehör
Foto: TV4

Buljongkokt kött med tillbehör i en mustig och smal rätt.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Buljongkokt kött med tillbehör

  • ca 1 kg framdelskött av nöt t.ex. högrev
  • 2 tärningar nötbuljong
  • ca 1 l vatten
  • 1 purjolök, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 4 nejlikor

Till servering:

  • äppelmos
  • riven pepparrot
  • grönsakerna från koket

Gör så här

  1. Buljongkokt kött med tillbehör
    Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Skär köttet i bitar. Lägg i köttet, koka upp och skumma ytan.
  2. Lägg i grönsakerna och kryddorna när hälften av koktiden återstår och koka sakta tills köttet är mört.
  3. Servera köttet med tillbehören och nykokt potatis.
26 januari 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept