Buljongkokt kött med tillbehör

Buljongkokt kött med tillbehör
Foto: TV4

Buljongkokt kött med tillbehör i en mustig och smal rätt.

26 januari 2009
4

Du behöver

Buljongkokt kött med tillbehör

  • ca 1 kg framdelskött av nöt t.ex. högrev
  • 2 tärningar nötbuljong
  • ca 1 l vatten
  • 1 purjolök, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 4 nejlikor

Till servering:

  • äppelmos
  • riven pepparrot
  • grönsakerna från koket

Gör så här

  1. Buljongkokt kött med tillbehör
    Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Skär köttet i bitar. Lägg i köttet, koka upp och skumma ytan.
  2. Lägg i grönsakerna och kryddorna när hälften av koktiden återstår och koka sakta tills köttet är mört.
  3. Servera köttet med tillbehören och nykokt potatis.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept