Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Buljongkokt kött med tillbehör
Foto: TV4
Buljongkokt kött med tillbehör
18
Spara
Av:
Köket.se
12
ingredienser
Buljongkokt kött med tillbehör i en mustig och smal rätt.
Ingredienser
Buljongkokt kött med tillbehör
ca 1 kg framdelskött av nöt (t ex högrev)
2 nötbuljongtärningar
ca 1 l vatten
1 purjolök, i bitar
3 morötter, i bitar
0,5 tsk timjan
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
4 hela nejlikor
Till servering:
äppelmos
färsk pepparrot, riven
grönsakerna från koket
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Buljongkokt kött med tillbehör
Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Skär köttet i bitar. Lägg i köttet, koka upp och skumma ytan.
Lägg i grönsakerna och kryddorna när hälften av koktiden återstår och koka sakta tills köttet är mört.
Servera köttet med tillbehören och nykokt potatis.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut