Bulgursallad med kikärtor, pistagenötter och mynta

Bulgursallad med kikärtor, pistagenötter och mynta
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bulgursallad med kikärtor, pistagenötter och mynta

14 ingredienser

20 min

Lättlagad och fräsch sallad perfekt att äta till lunch, att ha med i matlådan eller att servera som tillbehör till grillat.

TikTok-salladen som det sägs att Jennifer Aniston åt varje dag under inspelningarna av serien "Vänner".

Ingredienser

portioner

Ingredienser

  • 1 dl bulgur
  • 380 g kikärtor (1 förp)
  • 0,5 gurka
  • 150 g små tomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 förp fetaost
  • ca 100 g pistagenötter
  • 0,5 kruka färsk persilja
  • 0,5 kruka färsk mynta

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 citron (saften från)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka bulgur (alt. quinoa) efter anvisning på förpackning. Låt svalna i en större skål.
  2. Skölj av kikärtorna. Hacka gurka, tomat och rödlök fint. Smula fetaosten i mindre bitar. Hacka pistagenötterna grovt, samt hacka persilja och mynta.
  3. Blanda dressingen i en separat skål. Olivolja, balsamvinäger, saften från en halv citron och salt & peppar.
  4. Blanda nu ordentligt alla ingredienser samt dressingen tillsammans med bulgurn. Smaka av med färskpressad citron och salt & peppar.