Bulgursallad med kikärtor, pistagenötter och mynta
Bulgursallad med kikärtor, pistagenötter och mynta
14 ingredienser
20 min
Lättlagad och fräsch sallad perfekt att äta till lunch, att ha med i matlådan eller att servera som tillbehör till grillat.
TikTok-salladen som det sägs att Jennifer Aniston åt varje dag under inspelningarna av serien "Vänner".
Ingredienser
Ingredienser
- 1 dl bulgur
- 380 g kikärtor (1 förp)
- 0,5 gurka
- 150 g små tomater
- 0,5 rödlök
- 1 förp fetaost
- ca 100 g pistagenötter
- 0,5 kruka färsk persilja
- 0,5 kruka färsk mynta
Dressing
- 3 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 0,5 citron (saften från)
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka bulgur (alt. quinoa) efter anvisning på förpackning. Låt svalna i en större skål.
- Skölj av kikärtorna. Hacka gurka, tomat och rödlök fint. Smula fetaosten i mindre bitar. Hacka pistagenötterna grovt, samt hacka persilja och mynta.
- Blanda dressingen i en separat skål. Olivolja, balsamvinäger, saften från en halv citron och salt & peppar.
- Blanda nu ordentligt alla ingredienser samt dressingen tillsammans med bulgurn. Smaka av med färskpressad citron och salt & peppar.