Bulgursallad med halloumi och grapefrukt
Bulgursallad med halloumi och grapefrukt
8 ingredienser
30 min
Är du ute efter en fräsch och lättlagad rätt så är Adams bulgursallad med halloumi, grapefrukt, rödlök och rostade mandlar ett utmärkt val. Riktigt god och snabblagad middag eller lunch med få ingredienser.
Tips från ViktVäktarna
Annons

Tips från ViktVäktarna
Prova ViktVäktarnas smarta sätt att laga stekt halloumi med ljummen bulgur- och bönsallad!
Läs mer
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 2 dl bulgur
- 400 g halloumiost (2 förp)
- 2 grapefrukter
- 1 rödlök
- 200 g sallad (t ex crunchita eller hjärtsallad)
- 0,5 dl rostade mandlar
- olivolja
- salt
Gör så här
- Tillaga bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
- Häll av bulgurn och lägg tillbaka i kastrullen. Ringla över lite olivolja och vänd runt.
- Skala och strimla rödlöken tunt. Lägg i en skål med iskallt vatten.
- Plocka salladsbladen från stammen och skär bladen i grova bitar.
- Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria filéer. Hacka den rostade sötmandeln grovt.
- Skär halluomin i skivor. Stek på hög värme i olivolja i en stekpanna.
- Värm på bulguren och blanda sedan ihop den med salladen.
- Häll av rödlöken och låt den rinna av väl.
- Toppa bulgur- och salladsblandningen med rödlök, grapefrukt, mandlar och halloumi.