Brysselkex med kardemumma
Brysselkex med kardemumma
9 ingredienser
Kardemummadoftande brysselkex rullade i grönt eller rosa socker.
Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.
Ingredienser
- 200 g smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl strösocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk kardemumma, stött
Dekoration
- 2 dl strösocker
- 1 krm röd hushållsfärg
- 1 krm grön hushållsfärg
- 0,5 dl florsocker
Gör så här
Kakdeg
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Stöt kardemumma och blanda ner i mjölblandningen.
- Tillsätt smöret skuret i småbitar. Blanda ihop till en smidig deg.
- Forma degen till två rullar, drygt 4 cm i diameter. Lägg rullarna i kylen i minst 60 minuter.
Dekoration
- Blanda 1 dl strösocker och röd karamellfärg i en plastpåse. Blanda noggrant så färgen fördelar sig jämnt. Gör samma sak med den gröna karamellfärgen.
- Rulla degen i det färgade sockret. En i det röda sockret, den andra i det gröna sockret. Rulla till dess att sockret har lagt sig jämnt över hela rullen.
- Skär sedan 1 centimeter tjocka bitar och lägg ut på en plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt kallna på ett galler.
- Avsluta med att sikta florsocker över kakorna.