Brysselkål med sesamfrön

Brysselkål med sesamfrön
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Brysselkål med sesamfrön

10 ingredienser

20 m

Här kommer ett riktigt bra tillbehör till kvällen middag, nämligen brysselkål! Det är både billigt, enkelt och väldigt gott.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 7.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 130 g brysselkål
  • 4 salladslökar
  • 25 g smör
  • 1 thaichilifrukt (röd)
  • 1 msk soja (reducerad och salt)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk sesamfrön
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt en kastrull på medelhög värme och häll i olivoljan.
  2. Dela brysselkålen på mitten och lägg dem med den platta sidan ner i pannan i 3–4 minuter. De ska bli gyllene. Krydda med havssalt och svartpeppar.
  3. Skiva salladslöken på diagonalen och lägg i pannan runt brysselkålen.
  4. Skär smöret i skivor och lägg i pannan runt brysselkålen och salladslöken.
  5. Skiva upp chilin och strö i den i pannan, tillsätt fröna om du känner dig modig!
  6. Tillsätt soja och sesamoljan och rör om ordentligt. Tillsätt vattnet så att de kokar igenom i cirka 3–4 minuter. Detta kommer också att skapa en god sås.
  7. Rosta sesamfrön i en torr panna på medelhög värme i 2 minuter eller tills de fått lite färg, rör om då och då.
  8. Servera brysselkålen och löken på ett fat och strö över de brynta sesamfröna.