Brysselkål med sesamfrön
Brysselkål med sesamfrön
10 ingredienser
20 m
Här kommer ett riktigt bra tillbehör till kvällen middag, nämligen brysselkål! Det är både billigt, enkelt och väldigt gott.
Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 7.
Ingredienser
- 130 g brysselkål
- 4 salladslökar
- 25 g smör
- 1 thaichilifrukt (röd)
- 1 msk soja (reducerad och salt)
- 1 msk sesamolja
- 1 msk vatten
- 1 msk sesamfrön
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt en kastrull på medelhög värme och häll i olivoljan.
- Dela brysselkålen på mitten och lägg dem med den platta sidan ner i pannan i 3–4 minuter. De ska bli gyllene. Krydda med havssalt och svartpeppar.
- Skiva salladslöken på diagonalen och lägg i pannan runt brysselkålen.
- Skär smöret i skivor och lägg i pannan runt brysselkålen och salladslöken.
- Skiva upp chilin och strö i den i pannan, tillsätt fröna om du känner dig modig!
- Tillsätt soja och sesamoljan och rör om ordentligt. Tillsätt vattnet så att de kokar igenom i cirka 3–4 minuter. Detta kommer också att skapa en god sås.
- Rosta sesamfrön i en torr panna på medelhög värme i 2 minuter eller tills de fått lite färg, rör om då och då.
- Servera brysselkålen och löken på ett fat och strö över de brynta sesamfröna.