Bruschetta med tomater och citronkräm

Cirio Bruschetta med tomater och citronkräm
Foto: Köket.se

Bruschetta med tomater och citronkräm

9 ingredienser

35 min

Rostat surdegsbröd toppat med citronfärskost och rostade körsbärstomater. Konserverade körsbärstomater håller en god smak året om och går utmärkt att rosta i ugnen. Servera som aptitretare, förrätt eller som en del av buffén.

Cirio - Autentico Italiano
Cirio körsbärstomater produkt

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd

Läs mer

Ingredienser

portioner st
  • 400 g Cirio Körsbärstomater
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk basilika

Citronkräm

  • 1 förp Granarolo Stracchino
  • 1 citron, zesten
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll upp Cirio körsbärstomater i en ugnsform. Skiva vitlöken fint och blanda om med tomaterna. Rosta i ugnen i 25-30 minuter tills tomaterna börjar få en rostad yta.
  3. Skiva brödet och stek i en stekpanna tillsammans med olivolja tills det fått en fin och gyllene yta. Dela varje skiva till två.
  4. Blanda Stracchino med riven citronzest. Smaka upp med lite olivolja, salt och peppar.
  5. Bred färskostkrämen på brödskivorna och toppa med de rostade tomaterna och lite färsk basilika. Buon Appetito!
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio Tomatfocaccia med rosmarin och vitlök

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina?

Läs mer