Brownies med hallon och vit choklad
Brownies med hallon och vit choklad
9 ingredienser
1 h
Gillar du brownies? Gillar du vit choklad och hallon? Då har vi det perfekta receptet för dig här!
Att smälta vit choklad kan vara knepigt. När den ligger i skålen över en kastrull med sjudande vatten så rör inte om den, då kan den bli klumpig - låt den istället stå i 10 minuter. Även om den inte ser smält ut så blir den bra. Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 7.
Ingredienser
- 100 g mörk choklad, delad i bitar
- 100 g vit bakchoklad, delad i bitar
- 150 g osaltat smör, mjukat
- 200 g strösocker
- 75 g farinsocker, mjukt (ljust)
- 3 ägg (stora från frigående höns)
- 1 tsk vaniljpaste
- 150 g vetemjöl
- 150 g hallon
Gör så här
- Värm ugnen till 170 grader (160 grader varmluft).
- Smörj och klä en fyrkantig form som är 20 cm med bakplåtspapper.
- Smält den mörka chokladen i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten. Ställ åt sidan för att svalna lite. Gör samma sak med den vita chokladen i en separat skål.
- Vispa ihop smöret med strösocker och farinsocker med en elvisp tills det blir ljust och fluffigt.
- Vispa ihop äggen i en liten kanna och häll sedan ner dem gradvis i smör- och sockerblandningen. Vispa hela tiden tills du har en fluffig och slät blandning.
- Tillsätt vaniljen och sedan mjöl. Fördela smeten i två skålar.
- Vänd försiktigt ner den smälta mörka chokladen i den ena skålen och den vita chokladen i den andra.
- Häll blandningarna som ett schackbräda i den förberedda formen. Testa att börja med att lägga den mörka chokladen i hörnen och när du är klar trycker du ner hallonen i blandningen. Använd änden av en tesked för att virvla ihop de två färgerna.
- Grädda kakan i 35–40 minuter, en sticka ska komma ut nästan ren men kakan ska fortfarande vara lite kladdig.
- Låt kakan svalna helt i formen innan du skär upp den i rutor.
- Kakan smakar ännu bättre dagen efter så försök att inte äta upp hela direkt!