Brownies med hallon och vit choklad

Brownies med hallon och vit choklad
Foto: Tv4
Donal Skehan
Donal Skehan

Brownies med hallon och vit choklad

9 ingredienser

1 h

Gillar du brownies? Gillar du vit choklad och hallon? Då har vi det perfekta receptet för dig här!
Att smälta vit choklad kan vara knepigt. När den ligger i skålen över en kastrull med sjudande vatten så rör inte om den, då kan den bli klumpig - låt den istället stå i 10 minuter. Även om den inte ser smält ut så blir den bra. Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 7.

Ingredienser

portioner rutor
  • 100 g mörk choklad, delad i bitar
  • 100 g vit choklad, delad i bitar
  • 150 g osaltat smör, mjukat
  • 200 g strösocker
  • 75 g farinsocker, mjukt (ljust)
  • 3 ägg (stora från frigående höns)
  • 1 tsk vaniljpaste
  • 150 g vetemjöl
  • 150 g hallon

Gör så här

  1. Värm ugnen till 170 grader (160 grader varmluft).
  2. Smörj och klä en fyrkantig form som är 20 cm med bakplåtspapper.
  3. Smält den mörka chokladen i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten. Ställ åt sidan för att svalna lite. Gör samma sak med den vita chokladen i en separat skål.
  4. Vispa ihop smöret med strösocker och farinsocker med en elvisp tills det blir ljust och fluffigt.
  5. Vispa ihop äggen i en liten kanna och häll sedan ner dem gradvis i smör- och sockerblandningen. Vispa hela tiden tills du har en fluffig och slät blandning.
  6. Tillsätt vaniljen och sedan mjöl. Fördela smeten i två skålar.
  7. Vänd försiktigt ner den smälta mörka chokladen i den ena skålen och den vita chokladen i den andra.
  8. Häll blandningarna som ett schackbräda i den förberedda formen. Testa att börja med att lägga den mörka chokladen i hörnen och när du är klar trycker du ner hallonen i blandningen. Använd änden av en tesked för att virvla ihop de två färgerna.
  9. Grädda kakan i 35–40 minuter, en sticka ska komma ut nästan ren men kakan ska fortfarande vara lite kladdig.
  10. Låt kakan svalna helt i formen innan du skär upp den i rutor.
  11. Kakan smakar ännu bättre dagen efter så försök att inte äta upp hela direkt!