Brownies med chokladglasyr och popcorn

3 röster
40 min
8-10
Brownies med chokladglasyr och popcorn
Foto: Köket.se
40 min
8-10

Du behöver

Chokladglasyr

  • 90 g mörk choklad 70 %
  • 1 dl vispgrädde

Brownie

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl

Topping:

  • 0,5 förp popcorn (påse micropopcorn)
  • kolasås

Gör så här

  1. Chokladglasyr
    Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt stå tills chokladen smält och blanda då till en slät chokladtryffel.
  2. Brownie
    Sätt ugnen på 160 grader och smörj in kanterna på en gratängform eller kakform (ca 20x20 cm). Lägg bakplåtspapper i botten.
  3. Smält smöret och vispa ner socker, kakao, salt och vaniljsocker. Vispa försiktigt ner ägget. Tillsätt vetemjölet och blanda till en helt slät smet.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren.
  5. Poppa popcornen och lägg ovanpå glasyren. Ringa över lite kolasås.
17 juli 2019