I samarbete med Green & Black's

Brownies med chokladglasyr och popcorn

0 röster
Brownies med chokladglasyr och popcorn
Foto: Köket.se

Välj ekologisk, 70% choklad från Green & Black's för att få en len chokladsmak i dina bakverk.

Green and blacks choklad

Himmelskt gott bakverk! Den mörka chokladen har toner av nötter, kaffe, körsbär och söt vanilj. Passar perfekt att avnjutas till bland annat espresso och earl grey-te men även gott i bakverk som detta!

Visa mer

Du behöver

Chokladglasyr:

  • 90 g Green & Black's Organic choklad
  • 1 dl vispgrädde

Brownie:

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl

Topping:

  • 0,5 påse popcorn
  • kolasås
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Chokladglasyr: Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt stå tills chokladen smält och blanda då till en slät chokladtryffel.
  2. Brownie: Sätt ugnen på 160 grader och smörj in kanterna på en gratängform eller kakform (ca 20x20 cm). Lägg bakplåtspapper i botten.
  3. Smält smöret och vispa ner socker, kakao, salt och vaniljsocker. Vispa försiktigt ner ägget. Tillsätt vetemjölet och blanda till en helt slät smet.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren.
  5. Poppa popcornen och lägg ovanpå glasyren. Ringa över lite kolasås.
17 juli 2019

Laddar fler recept...