Brownie cookie med salt kola

NYHET
Brownie cookie med salt kola
Foto: Helén Pe
Frida Skattberg porträtt
Frida Skattberg porträtt

Brownie cookie med salt kola

11 ingredienser

30 min

En helt ljuvlig segmjuk kaka med salt kola, exakt lika gott som det låter. Perfekt som dessert eller fika och dessutom enkel att baka.

Ingredienser

portioner
  • 125 g smör
  • 200 g mörk choklad (60–70 % kakaohalt)
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl brunt farinsocker
  • 2 ägg (stora)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt

Garnering

  • 0,5 burk dulce de leche [200 g]
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Rör tills all choklad smält och ta sedan av från värmen. Ställ åt sidan så länge.
  3. Vispa strösocker, farinsocker och ägg fluffigt med elvisp i cirka tre minuter. Tillsätt smörblandningen och rör ihop med en slickepott.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat skål och vänd ner det i äggblandningen. Rör till en klumpfri smet.
  5. Klicka ut 16 jämnstora kakor på plåtarna – åtta på varje med gott om utrymme emellan. Spritsa eller klicka ut dulce de leche i mitten av varje kaka. Grädda mitt i ugnen i cirka tio minuter. Ta ut och strö över flingsalt.