Brodyrpannkaka med hallon och choklad

POPULÄRT
Brodyrpannkaka med hallon och choklad
Foto: Tv4

Brodyrpannkaka med hallon och choklad

Av: Sara Bley

Från: Hela Sverige bakar

19 ingredienser

45 min

En lika tjusig som god pannkaka. Denna spritsade variant är inspirerad av kurbitsmönster men här är det bara att gå loss med kreativiteten.

Ingredienser

Hallonpuré

  • 160 g hallon
  • 50 g strösocker

Hallonpannkaka

  • 160 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk strösocker
  • 150 g mjölk
  • 100 g hallonpuré
  • 25 g smör, smält
  • 1 ägg
  • rosa pastafärg

Chokladpannkaka

  • 150 g vetemjöl
  • 20 g kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 25 g strösocker
  • 1 krm salt
  • 250 g mjölk
  • 25 g smör, smält
  • 1 ägg

Gör så här

Hallonpuré

  1. Koka ihop hallon och socker. Passera genom en finmaskig sil till en puré.

Hallonpannkaka

  1. Vispa ihop ägget med hälften av mjölken, hallonpuré och eventuellt lite rosa pastafärg till en jämn smet.
  2. Tillsätt mjölet, salt, socker och bakpulver. Tillsätt resten av mjölken och sist smöret.

Chokladpannkaka

  1. Vispa ihop ägget med hälften av mjölken till en jämn smet.
  2. Tillsätt mjölet, salt, kakao och bakpulver. Tillsätt resten av mjölken och sist smöret.

Spritsning

  1. Häll upp smeten i två plastflaskor med pip.
  2. Spritsa ut ett fint mönster i medelvarm stekpanna. Denna variant är inspirerad av kurbitsmönster men här är det bara att gå loss med kreativiteten. Viktigt dock att vara relativt snabb med spritsningen så att inte pannkakan blir bränd.
  3. Du kan vända pannkakan och låta steka några sekunder men då försvinner lite av den fina färgen.