Sallad med kyckling och curry

Sallad med kyckling och curry
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler

Sallad med kyckling och curry

Av: Brigit L. Binns

Från: Mat på minuten: sallad

11 ingredienser

Currykyckling i en god salladsblandning med äpple och pekannötter. Receptet kommer från boken Mat på minuten: sallad.

Här hittar du fler goda sallader.

Ingredienser

portioner
  • 750 g kycklingbröstfilé, utan skinn
  • salt
  • vitpeppar

dressing

  • 2,5 dl majonnäs
  • 2 tsk curry
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger

sallad

  • 4 selleristjälkar, hackade
  • 3 äpplen, urkärnade och tärnade (exempelvis Fuji, Gala eller Granny Smith)
  • 125 g pekannötter, rostade
  • 1 salladshuvud, hela blad

Gör så här

Koka kycklingfiléerna

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten.
  2. Lägg i ½ tesked salt och kycklingfiléerna. Sänk värmen och låt filéerna sjuda i 10–15 minuter tills de är genomkokta, 70 grader.
  3. Låt kycklingen svalna och skär den sedan i munstora bitar.

Dressing

  1. Vispa ihop majonnäs, curry, honung, vinäger, ½ tesked salt och 1 nypa svartpeppar i en stor skål.

Sallad

  1. Lägg i kyckling, stjälkselleri, äppelbitar och hälften av pekannötterna i dressingen och blanda ordentligt.
  2. Fördela salladsbladen på varje tallrik och lägg kycklingblandningen ovanpå.
  3. Strö över återstoden av pekannötterna och servera.