Sallad med kyckling och curry

Sallad med kyckling och curry
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler

Sallad med kyckling och curry

6

11 ingredienser

Currykyckling i en god salladsblandning med äpple och pekannötter. Receptet kommer från boken Mat på minuten: sallad.

Ingredienser

portioner4
  • 750 g kycklingbröstfiléer, utan skinn
  • salt
  • vitpeppar

dressing

  • 2,5 dl majonnäs
  • 2 tsk curry
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger

sallad

  • 4 selleristjälkar, hackade
  • 3 äpplen, urkärnade och tärnade (exempelvis Fuji, Gala eller Granny Smith)
  • 125 g pekannötter, rostade
  • 1 salladshuvud, hela blad

Gör så här

  1. Koka kycklingfiléerna
    Koka upp en stor kastrull med vatten.
  2. Lägg i ½ tesked salt och kycklingfiléerna. Sänk värmen och låt filéerna sjuda i 10–15 minuter tills de är genomkokta, 70 grader.
  3. Låt kycklingen svalna och skär den sedan i munstora bitar.
  4. Dressing
    Vispa ihop majonnäs, curry, honung, vinäger, ½ tesked salt och 1 nypa svartpeppar i en stor skål.
  5. Sallad
    Lägg i kyckling, stjälkselleri, äppelbitar och hälften av pekannötterna i dressingen och blanda ordentligt.
  6. Fördela salladsbladen på varje tallrik och lägg kycklingblandningen ovanpå.
  7. Strö över återstoden av pekannötterna och servera.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer