• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Bönpasta med pesto

Bönpasta med pesto
Foto: Kungsörnen

Bönpasta med pesto

6 steg att laga

11 ingredienser

30 m

Istället för pinjenötter och parmesanost i peston används här solroskärnor och prästost. Förutom att servera peston till pasta är den även god att använda i såser eller lasagne.

Spaghetti Kungsörnen

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen Spaghetti

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g Kungsörnen Bönpasta Fusilli
  • 0,5 dl GoGreen Solroskärnor
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 kruka basilika
  • 2 dl prästost, riven och vällagrad
  • 2 dl olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 100 g spenat

Till servering

  • prästost, riven och vällagrad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. För över på ett fat och låt svalna.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Mixa samman vitlök, basilika (spara lite till garnering), ost, solroskärnor och olivolja med en mixerstav. (Det går även bra att finhacka solroskärnorna och basilikan med kniv och sedan blanda samman allt för hand.) Smaka av med salt och peppar
  4. Koka fusillin enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Hacka under tiden tomaterna grovt.
  6. Blanda samman den nykokta pastan med pesto, tomater och spenat. Servera direkt och toppa med extra ost.
TIPS!
läs mer
Bönpasta Carbonara med makaroner

Tips från Kungsörnen!

För fler enkla pastarecept

Läs mer