Carbonara med makaroner

Foto: Kungsörnen
Carbonara med makaroner
7 ingredienser
20 m
Pasta Carbonara är en av de mest klassiska pastarecepten. Här kommer de tillsammans med våra goda bönpasta-makaroner – en pasta med mindre mjöl och mer grönt. Låt smaka!

Vardagstips!
Testa även Kungsörnen Snabbmakaroner
Ingredienser
- 400 g Kungsörnen Bönpasta Makaroner
- 8 skivor pancetta
- 6 ägg
- 1,5 dl parmesanost, grovriven
- 0,5 kruka basilika
- olivolja (till stekning)
- svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär pancettan i större bitar och stek den i lite olja.
- Häll av pastavattnet, spara en knapp deciliter. Blanda sedan pastan med 2 äggulor och pastavatten för att få krämiga makaroner.
- Lägg upp pastan på tallrikar och strö över pancetta, grovriven parmesan och basilikablad.
- Toppa med en äggula och nymald svartpeppar.
TIPS!