Bönor med parmesan- och sardelldressing

0 röster
15 m
4

Kokta, blandade bönor som slungas i en krämig dressing med parmesan och sardeller.

Visa mer
15 m
4

Du behöver

Dressing

  • 2 stora klyftor vitlök
  • 3 sardellfiléer (i olja)
  • 1 citron, rivet skal från
  • 0,75 dl pressad citronsaft (ungefär 1 citron)
  • 0,5 msk dijonsenap
  • ca 2 dl parmesan, finriven
  • 1 dl olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 300 g blandade bönor, t.ex. vaxbönor och haricots verts

Gör så här

  1. Hacka vitlök och sardeller grovt och mixa samman med skal och saft från citron, senap och hälften av parmesanen. Tillsätt olivoljan – först droppvis och sedan snabbare. Mixa till en slät dressing och smaka av med salt och peppar.
  2. Ansa bönorna och koka dem al dente (absolut inte längre!) i saltat vatten. Skölj dem därefter direkt i iskallt vatten för att stoppa kokningsprocessen. Sväng runt bönorna med dressingen och toppa med resten av parmesanen. Servera genast.
12 maj 2015

Laddar fler recept