Bogfläskgryta med grönsaker

0 röster
4
Bogfläskgryta med grönsaker
Foto: TV4

En mustig gryta som kan serveras med ris eller kokt potatis.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g bogfläsk i bit eller skivor
  • (salt)
  • 12-14 steklökar, små
  • 2-3 gröna paprikor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl buljong
  • 4 tomater, färska
  • 1 potatis, råriven

Gör så här

  1. Skär fläsket i tärningar om det är i bit. Är fläsket i skivor rullas det hårt. Bryn fläsket och lägg i gryta.
  2. Skala lökarna och bryn dem i pannan innan de läggs över i grytan. Strimla paprikan, bryn den och lägg i grytan. Krydda med salt om fläsket inte är rimmat, samt paprikapulver. Späd med buljong. Låt grytan småkoka under lock 10–15 minuter.
  3. Doppa under tiden tomaterna i kokande vatten och dra av skalet. Vänd ner den rårivna potatisen och halverade tomater. Koka ytterligare 10 minuter och servera.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept